اندروید باکس چیست؟

وقتی که صحبت از اندروید باکس می شود، ممکن است سوال های فراوانی در ذهن شما ایجاد شود. سوال هایی مانند اندروید باکس چیست ؟ تی وی باکس چیست ؟ آیان این دو با هم تفاوتی دارند؟ تفاوت آن با تی وی باکس و ستاپ باکس و کاربردهای هرکدام از آنها چیست؟ آیا قابلیت نصب و اجرای تمام نرم افزارهای اندرویدی را دارد؟ و بسیاری پرسش دیگر که ما سعی کردیم در این مقاله به صورت جامع و کامل به آن ها پاسخ دهیم. با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی از این دستگاه های جذاب به دست بیاورید. 

شما می توانید از فروشگاه مدیافو انواع اندروید باکس را به صورت تخصصی بررسی کرده و بعد از مقایسه آنها محصول مورد مورد نظر را خریداری کنید.

 

اندروید باکس چیست و چه کاربردی دارد ؟

اندروید باکس که با نام هایی مانند تی وی باکس Android TV Box ، اسمارت باکس ، مینی کامپیوتر اندرویدی ، هوشمند ساز تلویزیون ، دستگاه IPTV ، تی وی باکس و … هم شناخته می شود، دستگاهی است با سیستم عامل Android که می تواند قابلیت های یک تلویزیون هوشمند را به هر تلویزیون و صفحه نمایشی اضافه کند. توسط این دستگاه ها می توانید مانند گوشی ها و تبلت های اندرویدی هزاران نرم افزار اندرویدی مانند بازی ، نرم افزارهای شبکه های اجتماعی، انواع نرم افزار پخش فیلم و مدیاسنتر ، وب گردی و … را در اختیار داشته باشید و از آن ها استفاده کنید. اگر بخواهیم ساده تر توضیح دهیم، اندروید باکس یک گوشی موبایل اندرویدی با صفحه نمایش تلویزیون است . 

البته همانطور که گفتیم این دستگاه با نام هایی مانند تی وی باکس یا اندروید تی وی باکس هم شناخته می شود که این یک اشتباه رایج است. در زیر کارکرد هرکدام و تفاوت آنها با یکدیگر را توضیح دادیم

 

– تی وی باکس چیست ؟

تی وی باکس ها دستگاه هایی هستند که یک سری نرم افزار مشخص مانند Youtube یا Netflix و … بر روی آن ها نصب شده و قابلیت نصب هر نرم افزاری را ندارند . در تی وی باکس ها از مارکت های مخصوصی که تولید کننده در نظر گرفته می توانید نرم افزارهای در نظر گرفته شده در آن مارکت را نصب کنید مانند Xiaomi یا اسمارت تی وی های Philips . تی وی باکس ها قابلیت اتصال به شبکه WiFi و Ethernet را هم دارند اما محدودیت نصب نرم افزار دارند.

 

 

– تفاوت تی وی باکس و اندروید باکس چیست ؟

اندروید باکس ها از سیستم عامل اندروید خالص یا همان Pure Android استفاده می کنند که قابلیت نصب و اجرای تمامی نرم افزارهای اندرویدی را دارند اما تی وی باکس ها از سیستم Android TV استفاده می کنند که قابلیت نصب تعداد محدودی از نرم افزارها را دارند که این نرم افزارهای عموما شامل نرم افزارهای سرویس های ویدئویی خانگی بر بستر اینترنت می باشند مانند شیائومی باکس ها و مشابه آن. بنابراین Android Box بسیار کامل تر و حرفه ای از اندروید تی وی ها هستند که می توانید آنها را از فروشگاه ایده پردازان تهیه کنید.

 

 

– تفاوت ستاپ باکس و اندروید باکس چیست ؟

اندروید باکس یک مینی کامپیوتر اندرویدی است که قابلیت نصب انواع نرم افزارهای اندرویدی را دارد و از اتصالات متنوعی برخوردار است اما ستاپ باکس قابلیت دریافت شبکه های تلویزیونی را داشته و قابلیت نصب نرم افزار ندارد و از لحاظ اتصالات بسیار محدود می باشد. البته دستگاه های اندرویدی هم تولید می شوند که مانند ستاپ باکس قابلیت گیرندگی شبکه های دیجیتال را هم دارند. بنابراین یک Android Box می تواند یک ستاپ باکس هم باشد اما یک ستاپ باکس نمی تواند کارایی اندروید باکس را داشته باشد.

کارایی اندروید باکس چیست ؟

صدها کار می توان با این دستگاه های جذاب انجام داد که در زیر بخشی کوچکی از رایج ترین کاربردهای آن را توضیح دادیم :

  • پخش و استریم فیلم و برنامه های تلویزیونی با استفاده از نرم افزارهایی مانند Kodi، Amazon و آیو ، فیلیمو ، نماوا و … ( استریم چیست ؟ )
  • نصب و اجرای انواع بازی های اندرویدی ( قابل اجرا با گیم پد یا کیبورد و ماوس)
  • نصب و اجرای انواع نرم افزارهای ارتباطی مانند Telegram، Instagram، Skype و …
  • وب گردی با استفاده از نرم افزارهایی مانند Chrome، Firefox و …
  • استفاده جهت سیستم های IPTV ( قابل استفاده در هتل ها و ساختمان های بزرگ)
  • استفاده در پروژه های دیجیتال ساینیج

همانطور که در بالا خواندید ، تنوع کارایی Android Box بسیار بالاست. کاربر با توجه به نیاز و هدف خود می تواند دستگاه مورد نظر و مناسب را انتخاب و از آن استفاده کند. به عنوان مثال اگر شما می خواهید از این دستگاه به عنوان یک پخش کننده حرفه ای فیلم استفاده کنید، نیاز دارید تا یک دستگاه قدرتمند با پردازنده و رم بالا تهیه کنید. یا اگر می خواهید از آن فقط به عنوان وب گردی یا اجرای نرم افزارهای ساده مانند تلگرام یا اینستاگرام و … استفاده کنید قاعدتا دستگاه ساده تر با هزینه پایین تر نیاز شما را براورده می کند.

آیا امکان نصب Google Playe Store بر روی این دستگاه ها وجود دارد؟

بله. مارکت Play Store به صورت پیش فرض بر روی این دستگاه ها نصب شده و شما می توانید از طریق آن نرم افزارهای مورد نظرتان را نصب کنید. علاوه بر این شما می توانید نرم افزارهای مشابه Play Store مانند کافه بازار، اول مارکت، ایران اپس را بر روی دستگاه نصب کرده و از آن ها برای جستجو و نصب نرم افزارهای دیگر استفاده کنید. علاوه بر اینها می توانید فایل APK نرم افزار مورد نظر را از روی حافظه مانند فلش مموری یا هارد اکسترنال یا رم micro sd نصب کنید.

آیا از Kodi پشتیبانی می کنند؟

بله. این دستگاه ها همانطور که گفتیم قابلیت نصب تمامی نرم افزارهای اندرویدی را دارد. مدیا سنتر قدرتمند Kodi هم از این قاعده مستثنی نیست و در صورتیکه بصورت پیش فرض بر روی دستگاه شما نصب نشده باشد، می توانید آن را نصب کنید. Kodi یکی از مدیاسنترهای بسیار جذاب و کاربردی است که استفاده از آن در اسمارت باکس های اندرویدی بسیار کاربردی و لذت بخش خواهد بود. 

 آیا Android Box از زبان فارسی پشتیبانی می کند؟

بله. تمام مینی کامپیوترهای اندرویدی معتبر از زبان فارسی پشتیبانی می کنند. با توجه به نسخه اندروید نصب شده بر روی دستگاه، به منوی مربوطه می روید و از آنجا هم می توانید زبان فارسی ( یا زبان دیگر) را برای دستگاه انتخاب کنید و هم می توانید از زبان فارسی برای صفحه کیبورد خود استفاده کنید. البته اگر می خواهید برای تایپ فارسی از سخت افزار کیبورد جداگانه استفاده کنید باید از نرم افزارهایی مانند نرم افزار Keyboard Helper Pro کمک بگیرید.

چه اتصالات و پورت هایی دارند ؟

اندروید باکس ها عموما توسط پورت HDMI و در بعضی مدل ها توسط پورت HDMI یا سه فیش AV به تلویزیون وصل می شوند. این دستگاه ها تقریبا همگی قابلیت اتصال به شبکه WiFi، پورت USB برای اتصال هارد و فلش مموری و ماوس و کیبورد، حافظه جانبی، شبکه RJ45 و … را دارند. اما نوع اتصالات و کیفیت آنها در اندروید باکس ها متفاوت است. به عنوان مثال بعضی دستگاه ها دارای شبکه WiFi 5Ghz و بعضی دارای شبکه WiFi 2.4Ghz هستند یا بعضی دارای ۲ پورت USB و بعضی دارای ۴ پورت USB و بعضی دارای پورت USB 3.0 هستند. استفاده از اسمارت باکس ها با برندهای معتبر بسیار مهم می باشد. چرا که این دستگاه ها مانند گوشی ها و تبلت های اندرویدی نیاز به پشتیبانی سخت افزار و نرم افزاری دارند. در صورتیکه این دستگاه ها را از تولید کنندگان غیر اصلی و نا معتبر تهیه کنید ممکن است در آینده به مشکلات فراوانی برخورد کنید. از تولید کنندگان معتبر و معروف می توان به اندروید باکس تسکو ، اندروید باکس زیدو و محصولات Tanix اشاره کرد. 

 

 امکان تماشای شبکه های تلویزیونی توسط این دستگاه ها امکان پذیر است؟

اگر می خواهید کانال های تلویزیونی را توسط اندروید باکس تماشا کنید، می توانید از چند روش جهت دستیابی به این قابلیت استفاده کنید:

  • استفاده از اندروید باکس هیبریدی : استفاده از اندروید باکسی که دارای تیونر داخلی بوده و امکان اتصال آنتن به آن وجود داشته باشد. یک سری از این دستگاه ها دارای این قابلیت می باشند که به آن های اندروید باکس های هیبریدی می گویند.
  • نصب نرم افزارهای تلویزیونی : می توانید از نرم افزارهای پخش تلویزیونی تحت اندروید مانند نرم افزارهای فیلیمو، آیو، آنتن ، لنز و … استفاده کنید که البته به یک اینترنت پر سرعت برای پخش تصاویر با کیفیت نیاز دارید. 
  • استریم تلویزیون از طریق شبکه : می توانید با استفاده از دستگاه های استریم تلویزیون، شبکه های دیجیتالی را دریافت و آنها را از طریق کابل شبکه به این دستگاه ها منتقل کرده و با نصب نرم افزار مربوطه برنامه ها را تماشا کنید.
  • استفاده از گیرنده دیجیتال مخصوص اندروید : می توانید از گیرنده دیجیتال مخصوص اندروید که دارای تیونر هستند و از طریق آنتن و بدون نیاز به اینترنت شبکه های دیجیتال را دریافت و پخش می کنند ، استفاده کنید. 

از چه فرمت هایی پشتیبانی می کنند؟

فرمت های پشتیبانی شده توسط این دستگاه ها به دلیل نوع چیپست و پردازنده و رم و گرافیک آن ها متفاوت می باشد اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی، این دستگاه ها هم پیشرفت چشمگیری داشته اند که قابلیت پشتیبانی از تصاویر با فرمت ها و کدک های زیر را دارند:

  • MPEG1/2/4
  • H.264
  • H.265
  • VC-1
  • Xvid/DivX3/4/5/6

همانطور که قبل تر هم گفتیم از این دستگاه ها به عنوان یک پخش کننده حرفه ای فیلم و تصاویر ویدئویی استفاده می شود. استفاده از نرم افزارهای قدتمند مانند Mx Player یا Kodi و … امکان پخش فیلم با هر فرمتی را میسر می سازد .اگر شما هم یک فیلم باز حرفه ای هستید می توانید از Android Box به عنوان یک Player یا پخش کننده حرفه ای استفاده کنید.

راه اتصال گوشی موبایل و تبلت به اندروید باکس چیست ؟

آیا اصلا راهی برای اتصال گوشی موبایل و تبلت به این دستگاه های وجود دارد؟ بله توسط نرم افزار امکان پذیر است اما محدودیت هایی خواهید داشت. اسمارت باکس ها یا همان اندروید باکس ها از سیستم های انتقال تصویر DLNA و Airplay و Miracast پشتیبانی می کنند. برای اتصال گوشی موبایل یا تبلت به این دستگاه های هوشمند ساز باید از یک واسط مودم روتر بی سیم استفاده کنید که این نوع اتصال ممکن است باعث کاهش سرعت انتقال تصویر شوند. همچنین برای اتصال گوشی ها و تبلت های با سیستم عامل iOS ممکن است در اتصال با مشکل روبرو شوید که دلیل آن عدم سازگارای کامل اندروید و iOS می باشد. اگر می خواهید از این محصولات فقط به عنوان یک دستگاه انتقال تصویر استفاده کنید، پیشنهاد ما تهیه دانگل HDMI می باشد، چرا که هم به صورت تخصصی برای این منظور طراحی شده و هم قابلیت های بیشتری دارند.

 

 می توان از آن به عنوان IPTV استفاده کرد؟

استفاده از این دستگاه ها به عنوان یک IPTV از دیگر قابلیت های مهم و جذاب این مینی کامپیوتر های اندرویدی می باشد. برخورداری از پورت شبکه LAN RJ45 و شبکه WiFi ، امکان استفاده از انواع نرم افزارهای ای پی تی وی تحت اندروید را فراهم می کند. از اسمارت باکس ها در شرکت ها، هتل ها، ساختمان های بزرگ مسکونی و تجاری به عنوان یک IPTV استفاده می شود.

 

 

 امکان Root کردن وجود دارد؟

همانطور که گفتیم این دستگاه ها مانند گوشی های موبایل اندرویدی هستند و مانند آن ها امکان روت کردن وجود دارد. روت کردن دستگاه اندرویدی به شما قابلیت دستیابی به تمام فایل ها ی محافظت شده سیستم عامل را می دهد. همچنین به کاربر امکان تغییرات بسیار دیگر در سیستم عامل و نرم افزارها را فراهم می سازد که وسوسه کننده خواهد بود اما همه این ها نیاز به دانش و توانایی بالا می باشد. چرا که خطا در روت کردن ممکن است دستگاه شمارا برای همیشه بی استفاده کند. پیشنهاد ما این است که اندروید تی وی باکس خود را روت نکنید چون علاوه بر پشتیبانی کمی که از طرف تولید کننده ها بابت این موضوع می شود، دستگاه شما را از گارانتی خارج کرده و شامل پشتیبانی شرکت های تولید کننده و گارانتی کننده نخواهد شد.

 

 

 کنترل Android Box به چه صورت است؟

معمولا هر اندروید تی وی باکسی که تهیه می کنید دارای یک ریموت کنترل می باشد که کنترل و کار با دستگاه توسط آن انجام می شود. اگر ریموت کنترل شما از سری ساده IR باشید ممکن است به دلیل گستردگی محیط اندروید و قابلیت های زیاد دستگاه هوشمند ساز شما، کار با این ریموت ها سخت باشد. اما جای نگرانی نیست. چرا که شما می توانید از ریموت کنترل های Airmouse استفاده کنید که برای انواع اندروید باکس و دستگاه های مشابه طراحی شده که به دلیل کارایی بالا و ابعاد کوچک آن استفاده از اندروید باکس را لذت بخش تر می کنند. همچنین می توانید از  کیبورد و ماوس های وایرلس یا سیمی سازگار با اندروید استفاده کنید .

 آیا امکان اتصال گیم پد و دوربین وب کم و کارت کپچر به اندروید باکس وجود دارد؟

شما می توانید از گیم پد ها و وب کم های توصیه شده در سایت های معتبر که تحت اندروید قابل نصب هستند استفاده کنید. عموما گیم پد هایی که تحت اندروید قابل شناسایی هستند و یا دارای اتصالات بلوتوث و وایرلس می باشند تحت این دستگاه ها قابل اجرا می باشند. البته باز هم تاکید می کنیم که از دسته های بازی ( گیم پد ) توصیه شده توسط شرکت تولید کننده Android Box خود استفاده کنید. استفاده از دوربین بر روی اندروید باکس امکان پذیر است اما در اینجا هم مانند گیم پد توصیه می کنیم از دوربین های توصیه شده شرکت تولید کننده استفاده کنید . عموما شرکت های تولید کننده استفاده از وب کم ها سری C شرکت Logitech را توصیه می کنند. 

همچنین برای اتصال انواع کپچر کارت به اندروید باکس باید از کارت کپچر با استاندارد UVC که قابلیت پشتیبانی از اندروید را دارد استفاده کنید. 

 

 استفاده از آن منطقی و مقرون به صرفه است؟

استفاده از اندروید تی وی باکس ها چه به لحاظ کارکرد و چه از لحاظ هزینه، کاملا منطقی و مقرون به صرفه است. چه از تلویزیون معمولی و چه از تلویزیون هوشمند استفاده می کنید لازم دارید تا با اتصال یک دستگاه اندروید باکس به آن از تلویزیونتان یک دستگاه هوشمند و قوی بسازید. اما چرا برای تلویزیون های هوشمند هم باید از اندروید باکس استفاده کرد؟

اگر تلویزیون اسمارت یا همان تلویزیون هوشمند دارید، متوجه شده اید که کارکرد با تلویزیون های هوشمند بسیار سخت و استفاده از نرم افزار بر روی آنها بسیار محدود می باشد و امکان نصب هر نرم افزاری را نخواهید داشت. حتی اگر هم تلویزیون هوشمند شما مجهز به سیستم عامل اندروید باشد باز هم چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ هزینه قابل مقایسه با یک اندروید باکس نخواهد بود.

ایده پردازان
مرداد 26, 1399